Foto: Pixabay

Aplikacija Facebook na svim mobilnim i PC uređajima koristi vašu lokaciju kako bi pratila vas, vaše prijatelje i predlagala vam nove korisnike za koje mreža pomisli da bi trebalo da ih dodate na listu prijatelja.

Advertisements

Zahvaljujući korišćenju podataka dobijenih od GPS modula Facebook prati kretanje, govori koji prijatelji su u blizini i predlaže nove, a to ne samo da troši bateriju više nego što je potrebno, nego nekim korisnicima i smeta (što aplikacija prati svaki njihov korak).

Iz praktičnih (baterija) i bezbednosnih (lociranje i praćenje) razloga ovu opciju bi trebalo isključiti, a Facebook će svakako nastaviti da vam predlaže nove prijatelje na drugi način. Da biste onemogućili pristup lokaciji u Facebook aplikaciji uradite sledeće.

Android
Otvorite aplikaciju, pređite na poslednju karticu (tri crte), pronađite Account Settings, zatim opciju Location i u njoj Location Services, koje isključite.

Advertisements

iOS
Otvorite aplikaciju, pređite na poslednju karticu (tri crte), pronađite Account Settings, zatim opciju Location i u njoj Location Services, u okviru koje otkačite Never.

Windows Phone/Windows 10 Mobile
Otvorite aplikaciju, pređite na poslednju karticu (tri crte), pronađite Privacy Settings, a nakon otvaranja web Facebook interfejsa u Edge pregledaču uradite kao iz Android uputstva.

(Izvor: Mondo)

Lajkujte stranicu Beograd.in za dnevnu dozu zabave i pratite NAJVAŽNIJE VESTI!

Advertisements
Ako vam je tekst zanimljiv ili koristan podelite ga sa prijateljima :-)